2014 m. rugpjūčio 11 d.

Kaip pasiruošti mokyklai ir mokytis geriau?


Liko tik keletas savaičių iki to, kad vėl keliautumėme į mokyklą, užsidėjusios kuprinę ant pečių. Kaip ir visuomet - daugelis pasižadėsime šiais metais susiimti ir mokytis tikrai geriau, nei praeitais metais, tačiau didžioji to dalis šiuos pažadus užmiršta jau tą pačią savaitę. Tad ką daryti, norint iš tiesų mokytis geriau ir kaip pasiruošti mokyklai?

 


• Susitaikyk su tuo, kad reiks eiti į mokyklą ir būk optimistiška. Tai - labai svarbu. Jei nesusitaikysi su tuo, kas tavęs laukia, tu nelauksi mokyklos, o jei nelauksi mokyklos, vis mažės motyvacija gerai mokytis.

• Taikykis prie rutinos. Kelkis anksčiau ir vis pratinkis, kad pirmą dieną einant į mokyklą nebūtų sunku atsikelti. Tu neturi jau rytoj keltis septintą valandą - ankstink laiką po mažu, kasdien po dešimt minučių. Taip pat ir vis daryk atminties lavinimo pratimus, kartas nuo karto pasikartok, ką mokėtės praeitais metais.

• Mokėk atsipalaiduoti. Tu neturi amžinai būti prie knygų tam, kad pasiektum norimų rezultatų. Turi išmokti išeiti į miestą su draugais, susitikti su vaikinu, nueiti į būrelį, pažiūrėti filmą.. Veiklų, ką gali veikti laisvu metu, tikrai lengva rasti.

• Pusryčiai. Pusryčiai svarbiau nei vakarienė ar pietūs, nors ir juos reikia valgyti. Pusryčiai turi būti sveiki. Galbūt tau dabar tai atrodo juokinga - ką pusryčiai ir mokslai turi bendra? Tačiau po kiek laiko pastebėsi, kad pusryčiai tikrai padeda tau geriau mokytis, nes smegenų veikslai sveikas maistas yra būtinas.

• Tvarka kambaryje ir ant stalo. Tvarka taip pat yra labai svarbu. Turi turėti vietą, kurioje ruoši pamokas. Kambarys bei stalas neturi būti apkrautas nereikalingais daiktais, kurių mokslams tau nereikia. Taip pat stenkis, kad į tavo kambarį pakliūtų kuo daugiau Saulės šviesos, spindulių ir būtų reguliariai vėdinamas, tada kambaryje nesusidarys slogi nuotaika.

• Nusiteik daug mokytis. Tikriausiai nenuostabu - tau reikės mokytis tikrai daugiau, jei norėsi pasiekti geresnių rezultatų. Taigi susiplanuok dieną taip, kad dvi valandos būtų skirtos mokslams namuose. Per dvi valandas turi suspėti ir pasimokyti, ir paruošti namų darbus.

• Miegas. Niekada - pabrėžiu, niekada - neik miegoti 5 valandą ryto vien todėl, kad mokeisi. Miegas yra labai svarbus, tad net jei ir mokysies iki 5 valandos ryto, viską pamirši ir tai neduos naudos, o jei mokysiesi laiku, per miegą viskas "suguls" ir nė neabėjoju, kad daug ką prisiminsi.

Ar jau lauki mokyklos?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą