2014 m. rugpjūčio 29 d.

Penktadienio filmas: Piktadarės istorija

Tikriausiai ne viena jau esate girdėjusi apie "Piktadarės istoriją" (Maleficent), kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka garsioji Angelina Jolie. Tai - įdomus bei įtraukiantis filmas, kurį privalo pažiūrėti kiekvienas filmų megėjas.


Šiek tiek informacijos:
Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis, romantinis, mistinis, drama, trileris.
Trukmė: 97 min.
Vaidina: Angelina Jolie, Juno Temple, Elle Fanning, Brenton Thwaites, Sharlto Copley..
Režisierius: Robert Stromberg.

Trumpas aprašymas:
Tyros širdies geradarė Malefisentė gyvena pasakiškame miške, uoliai saugodama savo valdas ir pavaldinius. Deja, gerosios fėjos pasaka netrunka ilgai... Vieną dieną klastingi įsibrovėliai užpuola karalystę, šalyje sėdami baimę ir chaosą. Stodama ginti savo tautos Malefisentė užsitraukia karaliaus nemalonę. Pastarasis ieško žmogaus išdrįsiančio nugalėti sparnuotąją fėją. Ilgai ieškoti netenka. Malefisentė skaudžiai išduodama geriausio vaikystės draugo, kuris atima iš jos brangiausią turtą - sparnus. Jos širdis ima akmenėti ir nenumaldomai reikalauti keršto. Pasitelkusi tamsiąsias galias moteris ryžtasi imtis kraštutinumo, naujojo karaliaus dukteriai (akt. Elle Fanning) nusiųsdama siaubingą prakeiksmą.
Mergaitei augant Malefisentė visą laiką sukasi šalia ir pamilsta savo priešo dukrą. Dabar ji jau pradeda gailėtis savo prakeiksmo, bet pakeisti ką nors - per vėlu...


Faktai apie aktorius bei patį filmą:
• Angelina Jolie kolekcionavo peilius ir domėjosi šarvojimo menu. Vaikystėje svajojo, kad užaugusi bus laidojimo namų direktorė.
• "Piktadarės istorijos" premjera buvo gegužės 28, 2014, o Lietuvoje - birželio 6, 2014.
• Paauglystėje Angeliną kankino depresija, mat niekaip nepavykdavo gauti modelio darbo. Norėdama išlieti liūdesį mergina pradėjo save pjaustyti aštriais daiktais. „Kažkodėl tas jausmas, kai save pjaustai ir jauti skausmą, jauti, kad gyveni ir kažką iš savęs išleidi, prilygo terapijai“, – anksčiau kalbėjo moteris.
• Juno Temple vaidino tokiuose filmuose, kaip "Nuodėmių miestas 2", "Ponas Niekas", "Atpirkimas" ir pan.
• O štai Elle Fanning vaidino tokiuose filmuose, kaip "Šarlotės voratinklis", "Deja Vu", "Mes nusipirkom zoologijos sodą" ir t.t.
• Kol Angelina buvo ištekėjusi už aktoriaus Billy Bobo Thorntono, abu ant kaklo nešiojo po amuletą, pripildytą vienas kito kraujo. Tai buvo jų meilės įrodymas.
• Angelina Jolie ant savo kūno turi net 13 tatuiruočių. Viena iš jų yra rašytojo Tennessee Williamso citata: „A prayer for the wild at heart, kept in cages“, kurią pasidarė su mama. Kitos – geografinės visų jos vaikų ir Brado Pitto gimimo vietų koordinatės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą