2014 m. rugpjūčio 9 d.

Būdai, kaip sutaupyti pinigų

Dažnai parduotuvės vitrinoje pamatome norimą prekę ir tuomet sau pasižadame - "nuo šiol taupysiu pinigus šiai prekei". Bet jau po kelių valandų dažnai tiesiog pamirštame šį pažadą ir vėl išleidžiame pinigus menkniekiams ir po to gailimės, kad negalėjome susitaupyti norimai prekei ir prisipirkome daiktų, kurių iš tiesų nelabai ir norėjome. Ką daryti, norint sutaupyti pinigų?


Nepirk nereikalingų daiktų. Tai - pats svarbiausias patarimas. Jei tavo draugė perka naują raktų pakabuką, pagalvok, ar ir tau jo reikia. Atsakymas aiškus - tikriausiai ne. Juk gali pasidaryti panašų savo rankomis. Tad nepasiduok, jei draugė siūlo pirkti ką nors kartu bei to nedaryk ir būdama pati viena ar su kokiu nors šeimos nariu.


 • Apsvarstyk norimo daikto kainas. Vis dėl to, jei nori kokio daikto ir negali atsispirti(kas iš pradžių gali būti labai sunku), pažiūrėk, ar verta jį pirkti, kiek kainuoja. Apvaikščiok visas parduotuves ir pasižiūrėk kur išeina pirkti pigiau.



 • Į parduotuvę eik su sąrašu daiktų, kuriuos nori nusipirkti. Tuomet nenuklysi ir nenusipirksi to, ko nereikia ir grįši namo tik su tomis prekėmis, kurias ir žadėjai nusipirkti. Patarimas - kai susirašysi sąrašą, dar prieš einant į parduotuvę apžiūrėk sąrašą ir išbrauk daiktų, kurių iš tiesų ne taip ir reikia.

 
• Nebijok pirkti panaudotų daiktų. Galbūt manai, kad tai šlykštu, nors iš tiesų taip nėra. Padėvėtų drabužių parduotuvėje rūbai dar geresnės kokybės, nei nedėvėtų drabužių parduotuvėse, ten galima rasti išskirtinių ir žymiai pigesnių daiktų. Tad nesigėdyk ir nusipirk, tik neužmiršk daiktų išplauti prieš naudojimą.

 
• Taupyk pinigus tokioje taupyklėje, kurios nėra kaip atidaryti. Tuomet nekils pagunda pasiimti visus pinigus ir lėkti į artimiausią parduotuvę nusipirkti madingą suknelę. Taupyklę atidarysi tik tuomet, kai pinigų jau pakaks nusipirkti daiktą, kuriam taupeisi.


• Nesinešiok daug pinigų.  Kuo daugiau pinigų piniginėje, tuo daugiau jų išleisi. Taip nutinka dėl to, kad esi tikra, jog pinigų nepritrūksite, tad leidi sau įsigyti kelis nereikalingus daiktus. Pasiimk pinigų tiek, kiek yra privaloma.

 
• Naudokis dalykais, kurie yra nemokami. Pavyzdžiui, kam eiti į sporto klubą, kai galima sportuoti parke, gryname ore ar tiesiog namie? Kam pirkti norimą knygą, jei gali nueiti į biblioteką ir ją pasiskolinti? Eik į renginius, kurie yra nemokami, o tokių yra tikrai daug - tereikia pasižvalgyti.

 
• Derėkis. Apsipirk turguje, kur galima laisvai derėtis ar panašiose parduotuvėse. Jei derėtis tau sekasi, nė neabejok, jog sutaupysi gana daug pinigų, jei dažnai pirksi daiktus tokiose parduotuvėse, kur derėtis yra galima.

1 komentaras:

  1. Dekui uz naudingus patarimus! Taip pat siulyciau perkant drabuzius internetu pasidairyt per kelis puslapius ir palyginti. Kiek pastebejau striukes vyrams is otto dazniausiai buna pigesnes nei kitur.

    AtsakytiPanaikinti