2014 m. rugpjūčio 1 d.

Dvasios bei baisios istorijos


Dvasia (lot spiritus 'dvelksmas, alsavimas') – įvairialypė sąvoka, plačiai naudojama kasdienėje buityje, religijoje, filosofijoje, mitologijoje ir kitose srityse. Tikriausiai kiekviena bent kažką esate girdėjusi apie dvasias - per siaubo filmus, iš draugų, pažįstamų.. Taigi, nusprendžiau papasakoti daugiau apie pačias dvasias ir ką jos daro.

Kiti mano, kad dvasios - tiesiog įsivaizduojamos būtybės, kurių nėra, kiti jomis tiki, o dar kiti yra su jomis susidūrę. Daug kur galima rasti informacijos, kaip dvasią išsikviesti, kaip su ja bendrauti, yra
labai daug istorijų, kur žmonės pasakoja, ką dvasios jiems padarė, kai žmonės su jomis susidūrė. Dvasios yra dviejų rūšių: piktosios ir gerosios. Šįkart noriu papasakoti apie piktąsias dvasias, tad, jei vėliau žinote, jog bijosite - geriau nepradėkite skaityti.

Dvasių kvietimas. Jas iškviesti galima daug būdų ir skirtingais būdais galima iškviesti skirtingas dvasias. Galima jas išsikviesti ar su adata bei siūlu, ar nusipiešus akį, ar prieš veidrodį. Dažniausiai tiesiog turi būti tamsoje su žvakėmis, pasakyti kokius nors žodžius ir padaryti keletą veiksmų. Tuomet paprašai kaip nors parodyti, ar dvasia jau čia. Jei ji duoda ženklą - ji jau iškviesta ir gali jos ko nors paklausti.

Pasakojimai. Esu skaičiusi daug pasakojimų, kuriais galiu apibendrintai pasidalinti. Dažniausiai pasakojimai prasideda dvasių iškvietimu. Tačiau kartais tų dvasių kviesti net nereikia - dažnai pasakojimai prasideda ir tokia paprasta pradžia kaip persikėlimas į paprastą, naują namą. Jei pradžia yra dvasių iškvietimas, pasakojama, kaip ją išsikviečia, tačiau nutinka tik keletas keistų dalykų ir viskas neatrodo rimta. Tuomet abi pradžios prieina į kitą, tą patį tašką - nesvarbu, ar tu išsikvietei dvasias, ar tu persikėlei į naują namą. Tau tiesiog pradeda vaidentis, daiktai kartais atsiranda kitoje vietoje, kažkodėl prasidaro durys ar prieš užmiegant girdi keistus garsus.. Iš pradžių galbūt nesupranti, kas vyksta ir pirmomis akimirkomis manai, kad tai tiesiog nesusipratimas - galbūt tėtis lipa laiptais? O galbūt tavo stiklinę vandens, kuri nesenai buvo prie tavo lovos, tiesiog išnešė mama? Bet kuo toliau, tuo labiau supranti, kad viską daro tikrai ne šeimos nariai ir pasidaro baisu pasilikti vienai namuose, nes juk bet kada bet kas tau gali nutikti. Pradedi gyventi baimėje. Dažnai pasakojimuose dar pasakojama, kaip iškviečiamas kunigas, kuris pašventina namą, tačiau dažnai viskas tuo paprastai nesibaigia, kol akis į akį nesusiduri su tau ramybės neduodančia dvasia.

Pasekmės. Pasekmės viso to taip pat būna labai įvairios  - nuo mirties iki tiesiog psichinės ligoninės, kur tave laiko kvailiu už tai, ką tu papasakojai, nes žmonės tiesiog mano, kad viską išsigalvoji..

Filmai. Yra sukurta daug filmų su visokiomis tokiomis antgamtinėmis būtybėmis, pavyzdžiui, Paranormal activity ir pan. Toms, kurioms įdomios dvasios, antgamtiški dalykai, tiesiog privalo pažiūrėti tokius filmus ir suprasti, kad gyvenimas be jų - daug geresnis. Tad, jei norite jas kviestis, gerai pagalvokite, ar verta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą