2014 m. rugpjūčio 2 d.

Kaip pradėti sportuoti?

Kiekviena norime dailios figūros, kurią atidžiai nužiūrinėtų vaikinai ir pavydžiai - merginos. Tačiau dažna tiesiog negali prisiverti pradėti sportuoti ar sveikai maitintis. Šįkart nusprendžiau papasakoti apie tai, kaip pradėti sportuoti.



• Pagalvok, kodėl turi pradėti sportuoti. O sportuoti galima dėl įvairių priežasčių - dėl to, kad nori sulieknėti, dėl sveikatos, dėl laiko praleidimo būdo, dėl kūno sutvirtinimo, dėl gražios figūros ar tiesiog dėl savęs. Kiekvieną dieną prisimink, dėl ko tai darai ir ko sieki.

• Dažnai keisk pratimus, kuriuos darai. Jei keisi pratimus, tau nespės atsibosti senieji, tad juos galėsi panaudoti vėliau bei apskritai neatsibos sportuoti. Vis keisti pratimus yra privaloma - nes raumenys turi atmintį ir jei tuos pačius pratimus darysi ilgą laiką, jie tiesiog nebeduos naudos.

• Nedaryk to, kas nepatinka. Jei tau tikrai labai nepatinka kažkuris pratimas - bet kada gali jį pakeisti kitu. Bet neverta jo pakeisti, jei jis per sunkus - juk turi stengtis jį padaryti, nes jei tau pratimas lengvas, jis neduos tiek grožio tavo kūnui kaip tas, kuris yra sunkesnis.

• Motyvuok save kasdien. Tu privalai tai daryti, kitaip motyvacija dings kartu su noru sportuoti. Tai yra labai svarbu - juk daugelis negali prisiversti sportuoti vien dėl motyvacijos stokos.

• Paprašyk artimųjų pagalbos. Jei negali susivaldyti nevalgiusi traškučių, turi paprašyti artimųjų pagalbos. Tiesiog paprašyk, kad kai pamatys ar sužinos, kad valgei traškučius, kaip nors tave nubaustų.

• Apdovanojimai. Jei kažkiek priartėjai prie tikslo, gali save apdovanoti. Tai nebūtinai turi būti maistas - tai gali būti nauji sportiniai bateliai, drabužiai ir pan.

• Daryk tai smagiai. Tu neprivalai tiesiog kiekvieną dieną valgyti salotas. Gali išsispausti vaisių sultis ir pasidaryti kokį receptą, kurį rasi tiesiog internete. Su sportu irgi - vieną dieną gali daryti pratimus kojoms, kitą - žaisti su draugais furbolą, dar kitą - daryti pratimus presui ir pan.

• Apsišarvuok kantrybe. Nenuleisk rankų net tada, kai pastangos atrodo bevaisės ar tiesiog tingi - prisimink, kad kiekviena treniruotė, į kurią atėjai - žingsnis į priekį. O į tą, kurią nenuėjai - du žingsniai atgal. Tad ar verta viską mesti, jei tiek stengeisi?

• Kas kiek laiko, didink kiekius. Tu tai daryti tiesiog privalai - jei nedidinsi kiekio, bus blogai. Pavyzdžiui, jei iš pradžių pritūpimų darei 50, po savaitės padidink iki 70.

Sėkmės pradedant sportuoti!

1 komentaras:

  1. Naudingas pasakojimas besiruošiantiems pradėti sportuoti. Tik dar manau prieš sportuojant yra svarbu susipažinti su sporto medicina.

    AtsakytiPanaikinti