2014 m. rugpjūčio 25 d.

Gražios bei ilgos blakstienos

Tikriausiai visos svajojame apie ilgas, kerinčias natūralias blakstienas, nuo kurių žvilgsnis atrodo tiesiog tobulai. Tačiau pripažinkime - mažai kas žinome, kaip tokias blakstienas turėti, kaip jomis iš tiesų reikia rūpintis. Tad skaitykite ir dėkitės į galvą!


Ką turėtum naudoti, kad džiaugtumeisi tankiomis, ilgomis ir gražiomis blakstienomis?

Arbatos kompresas. Ne veltui Japonų kalboje žodžiai „blakstienos“ ir „arbata“ yra sinonimai. Arbatoje esanti rūgimo medžiaga taninas tonizuoja akių vokų odą, atkuria ir stiprina blakstienas. O arbatos kompreso procedūrą pakanka atlikti kartą per savaitę. Vatos pagalvėles pamirkyk stiprioje, šiltoje arbatoje ir uždėjusi ant užmerktų akių, palaikyk 15 minučių.

Rugiagėlių ir ramunėlių nuoviras. Toks nuoviras pasitarnaus blakstienų stiprinimui ir tamsių ratilų po akimis šalinimui. Arbatinį šaukštelį rugiagėlių ir ramunėlių žiedlapių užpilk 200 ml verdančio vandens, palik per naktį pastovėti ir nukošk. Vatos pagalvėles pamirkyk tokiame nuovire, uždėk ant užmerktų akių ir palaikyk 15 minučių.

Blakstienas taip pat galite tepti migdolų ir persikų aliejais, nes jie sustiprina blakstienas, sustabdo jų kritimą.

Keista, bet net ir natūralus balzamas, skirtas lūpoms, puikiai tinka ir blakstienoms. Vakare patepk juo blakstienas ir nueik miegoti. Skirtumą tarp prieš tai ir po tapusių blakstienų greitai pastebėsi.

Aliejus. Aliejai seniai žinomi kaip geriausias serumas blakstienų grožiui. Aliejų komponentai įsiskverbia giliai į plaukelių šaknis ir stiprina juos iš vidaus. Naudok ricinos, migdolų, linų sėmenų, somondsijų ar alyvuogių aliejų ir teigiamus rezeltutatus pastebėsi visai netrukus! 2-3 lašelius aliejaus užlašink ant švaraus blakstienų šepetėlio ir patepk blakstienas nuo pat šaknų iki galiukų, tarsi dažydamasi tušu. Geriausia procedūrą atlikti vakare, kad aliejus galėtų veikti visą naktį.

Taukmedžio sviestas taip pat stiprina bei ilgina blakstienas, jos tampa daug gražesnės, nei ankščiau. O ir jį naudoti paprasta - tiesiog patepk blakstienas prieš naktį.

Naudoti galima ir linų ar aliejinio vitamino E tirpalą, specialų aliejinį blakstienų balzamą, gelį su karotinu ar vitaminais bei kitus augalinius aliejus. Tuo pat metu efektyvumui padidinti galima taikyti ir fizioterapinius gydymo metodus, pvz. akių vokų masažą.



Ką dar yra privalu žinoti, jei norime turėti gražias blakstienas?

Privalai nusivalyti blakstienų tušą vakare ir leisti blakstienoms pailsėti bent naktį. O ir pačias blakstienas turi valyti kruopščiai, ne bet kaip, kad ant blakstienų neliktų tušo pėdsakų.

Kartais tiesiog leisk blakstienoms pailsėti ir keletą dienų tiesiog nevargink blakstienų, nenaudodama jokio tušo. Esu tikra - blakstienos tau padėkos.

Turi kantriai laukti, kol blakstienos taps gražios. Nė nesitikėk, kad po vienos dienos jos taps įspūdingo ilgio - daug ką daro ir genai. Privalai džiaugtis tokiomis blakstienomis, kokias turi!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą