2014 m. rugpjūčio 21 d.

Kosmetikos žala


Visos žinome - šiaip ar taip, nors makiažas ir pagražina, paryškina veido bruožus, tačiau kenkia natūraliam mūsų grožiui, sveikatai. Dažnai dažydamosi apie tai nepagalvojame, o vėliau pastebime - blakstienos nebe tokios tankios, ilgos ir tamsios, oda ne tokia skaisti ir kiek spuoguota.. Tad kaip įvairūs produktai kenkia odai ir ką daryti, kad kosmetika nepakenktų natūraliam grožiui, sveikatai?


Kosmetikos žala:

• Daugelyje skirtingų prekės ženklų lūpdažiuose buvo rasta švino. Šis faktas ypač gąsdinantis, nes moterys, kurios dažosi lūpdažiu kasdien, šiek tiek dažų nuryja. Be to, švinas į kraujotakos sistemą patenka per ploną lūpų odą. O štai švinas kenkia nervų sistemai, dėl smegenų pažeidimų gali sumažėti IQ, kilti elgesio, mokymosi, kalbos problemų. Švino perteklius kraujyje gali sukelti hormonų disbalansą, nevaisingumą ar persileidimą ir net skatina agresiją. Yra ir daugiau sudedamųjų dalių, kurie, pvz., trukdo normaliai odos funkcijai.

Blakstienų tušas taip pat nėra mūsų blakstienų draugas. Nuo tušo blakstienos trumpėja, tampa nematomom, o būna dar ir taip, kad blakstienos tiesiog nukrenta. Nereiktų dažnai naudotis tušu - ypač mums, paauglėms, nes gali būti, kad 30 metų, mes blakstienų tiesiog nebeturėsime. Žinau - dabar blakstienų tušas ypač populiarus, bet mes apie ateitį tiesiog negalvojame.

Pudra taipogi atrodo lyg ir graži, kai būna užtepta ant odos. Oda tampa lygi, gražios, vienodos spalvos, lyg tobula. Tačiau kas būna, kai pudrą tiesiog nusivalai? Atsiranda spuogelių, kartais poros užsikemša, oda nekvėpuoja, tampa ne tokia graži ir skaisti.

Apibendrintai - kosmetika kenkia nervų sistemai, pažeidžia smegenis, kenkia visai sveikatai, oda tampa ne tokia skaisti ir lygi, kaip anksčiau, blakstienos tampa silpnos ir negražios. Ar tikrai norime būti tokios negražios be makiažo? Juk anksčiau ar vėliau vyras pamatęs tave natūralią, gali išsigąsti, jei dažysiesi per daug.


Kaip visko išvengti?

• Auksinė taisyklė - tu tiesiog privalai nusivalyti makiažą prieš naktį ir leisti odai, blakstienoms ir pan. pailsėti bent jau naktį, jei neleidi ilsėtis dieną.

Stenkis leisti odai, blakstienoms bei lūpoms kartais pailsėti. Pavyzdžiui, jei visus mokslo metus dažeisi, pailsink odą bent vasarą ir savaitgaliais. Per atostogas taip pat stenkis nesidažyti.

Nesidažyk per daug. Kuo mažiau pasidažysi, tuo geriau bus. Oda ar kažkas kita nebus taip apkrauta, neatrodysi juokingai, o tiesiog paprastai bei gražiai. Ar dažaisi ir nuo kiek metų pradėjai?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą