2014 m. liepos 26 d.

Kaip pradėti pasitikėti savimi?

Būna dienų, kai visiškai nepasitiki savimi, viskas krenta iš rankų, niekas nesiseka, nesijauti gera ir graži. Jautiesi niekam nereikalinga. Tad ką daryti kad atgautum pasitikėjimą savimi ir vėl taptum graži sau ir spinduliuotum gėrį?
 

1. Geros ir blogos savybės.
Visos turi ir gerų, ir blogų savybių. Juk puikiai žinai posakį - tobulų nėra. Susirašyk ant lapo savo visas geras ir blogas savybes ir suskaičiuok. Pamatysi, jog gerų savybių iš tiesų turi daugiau. Nebūk savikritiška - pavyzdžiui, kartais tavo jautrumo niekas nepamato. O jei ir pamato - juk geriau būti jautriai nei turėti akmeninę širdį.

2. Atrask savo pomėgius, talentą.
Atradus pomėgį ar kokį nors talentą, supranti, kad esi išskirtinė, moki tai, ko nemoki kiti. O jaustis kitokia bei išskirtine - labai svarbu, tuomet visuomet spinduliuoji pasitikėjimą savimi.

3. Trūkumus versk privalumais.
Žinoma, kartais kitų dalykų neįmanoma pakeisti, tačiau yra dalykai, kuriuos pakeisti tikrai nesunku, jei turi noro. Pavyzdžiui, jei dažnai esi pikta, kiekvieną dieną stenkis tapti vis geresne ir kai jau norėsi pykti, giliai įkvėpk oro ir suprask, jog pyktis tikrai nepadės išspręsti ginčo. Bandyk ramiai pasakyti, kas tau nepatinka. Jei, pavyzdžiui, tavo liemuo nėra siauras, apsimauk marškinius ir susiveržk ant liemens platų diržą. Esu tikra - jis iškart išsiryškins.

4. Būk aktyvesnė.
Tai - aukso vertas patarimas! Visur dalyvauk. Jausiesi, kad gyveni prasmingiau, taip pat ir neturėsi laiko galvoti apie savo pasitikėjimą savimi.

5. Siek tikslų.
Jei turi kokį tikslą, būtinai jo siek visomis išgalėmis. Kuo arčiau jo būsi, tuo labiau savimi pasitikėsi ir būsi laimingesnė.

6. Trūkumai - tai dalis tavęs
Svarbiausia - tai tiesiog mylėti savimi ir suprasti, jog trūkumai - tai dalis tavęs. Tavo artimieji tave myli net ir su tavo trūkumais, o jei pasitikėsi savimi ir "gražiai" save pateiksi, niekas neatkreips dėmesio į tavo menkus trūkumus.

Ačiū už dėmesį! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą